En dan jouw blik! 
Opengesperde ogen als bij volledige overgave. Op zo'n moment heb je niets meer van een engel. Dan ben je een prooi die in de hoek is gedreven. Een beest dat als ik het vang zijn klauwen in mijn vlees plant.
Je speelt een gevaarlijk spel.
Uit: Charlie DarkINSPIRATIE: Zack Pinsent
7-2-2020

De jonge Britse kleermaker ZACK MACLEOD PINSENT draagt nooit moderne kleding. Zijn laatste spijkerbroek heeft hij ceremonieel verbrand toen hij veertien was. Voor hem is het maken en dragen van kleding uit vroeger tijden de meest effectieve manier van zelfexpressie. Die eigenzinnigheid heeft hem ertoe gedreven om zich tot in de finesses te bekwamen in het kleermakersvak. En dan nog wel kleding uit stijlperiodes van 1660 tot de twintiger jaren van de vorige eeuw. Met jeugdig enthousiasme, vakmanschap, vastberadenheid en charme runt Zac nu zijn eenmanszaak in op maat gemaakte historische kleding: Pinsent clothing. Futloos, geen inspiratie? Kijk naar de korte BBC video met Zack en je voelt je weer fris en herboren. Konden we allemaal maar zo opgewekt en volhardend zijn!

Meer over Zack Pinsent tailoring
Video over Zack Pinsent (BBC)
INSPIRATIE: La garçonne van Victor Margueritte
7-2-2020

La garçonne van VICTOR MARGUERITTE (1866 - 1942). Het is een roman uit 1925 over Monique, die zich kleedt als een jongen, sigaretten rookt, drugs gebruikt en lesbische maîtresses heeft. Victor Margueritte raakte door deze, toen scandaleuze roman zijn Légion d’Honneur kwijt.


La garçonne (Koninklijke Bibliotheek)


Plannen voor 2020
28-1-2020

Op zondag 16 februari staat er een INTERVIEW op stapel in Antwerpen bij Holebibib, aan de Draakplaats. Dat zal gaan over mijn roman Charlie Dark die najaar 2019 verscheen bij uitgeverij IJzer.

Ik heb nog een volledig manuscript klaar liggen dat zal worden uitgegeven: ALEX STANOVSKY. Dat is een verhaal van een jongeman die in een treingemeenschap verzeilt raakt waar hij niet meer uit lijkt te kunnen ontsnappen. Bovendien is hij verliefd op de androgyne Karin Tender die daar een hoge positie bekleed. Ik hou jullie op de hoogte wanneer Alex Stanovsky zal verschijnen.

Verder ben ik ideeën aan het verzamelen voor het schrijven van een JEUGDROMAN. Deze zal gaan over een meisje van tien jaar. Het karakter is gebaseerd op de treinmanager Karin Tender uit Alex Stanovsky, maar dan in een jonge versie. Karin voelt zich zowel een jongen als een meisje. Ze woont samen met haar vader en zijn vriend in een huis met een mooie tuin. Haar moeder bivakkeert in een caravan in de tuin. Karin wil treinconducteur worden. Eentje met een snor!


Meest voorkomende vragen aan een onbekende auteur
28-1-2020


Rond het schrijverschap doen allerlei clichés en mythes de ronde. Een reëel beeld vormen van het leven als schrijver blijkt voor veel mensen lastig. Daarom heb ik tien vragen op een rijtje gezet. Met antwoorden!

Vraag het de schrijver!


Recensie Charlie Dark in ZIZO Online
22-12-2019

Recensie van Charlie Dark door Margot Lissens van ZIZO. Leuk en leerzaam om te lezen. Ook de kritische noten. Het filmische is in ieder geval iets waar ik iets mee moet doen. Dat hoor ik nu al zolang ik schrijf. Toch die cursus filmscenario schrijven doen?

ZIZO Online: Gaby den Held gaat de sensuele toer op met 'Charlie Dark'
.


Charlie Dark: boekpresentatie
14-10-2019

Het is zover: mijn 3e roman Charlie Dark is gisteren gelanceerd met een theatrale boekpresentatie vol zang en interviews in Theaterhuis de Berkenkuil te Utrecht. Het was een bijzondere middag waarbij presentator Hans Pols met verve interviews afnam met Willem Desmense van de uitgeverij IJzer, de vormgevers Sander & Sandor en mij. Er zijn ook videoopnamen gemaakt, die volgen nog. Hierbij alvast een foto- en videoimpressie.

Boekpresentatie Charlie Dark: foto- en videoreportage
.


Archief

Voor oudere posts zie:
Archief
.