PROZA

Het sprookjesachtige proza van Gaby den Held is kleurrijk en filmisch. Zijn stijl is toegankelijk en helder. Hoe bizar en grotesk de verhalen soms ook zijn, je staat altijd met één been in de werkelijkheid, als bij een magisch realistisch schilderij. Hij toont zich wars van genres. Sprookje, liefdesroman, magisch realisme, tragedie of komedie, het dondert niet. Het zijn verhalen die het kind in de volwassene zou willen horen. Ze verleiden je, ontroeren je, maar kunnen je ook misleiden. De vertellingen voeren je mee in een sfeer die zo aangenaam is, dat je de bitterheid en het duister pas opmerkt als het te laat is. Dan zit je er al midden in.

CHARLIE DARK

'En dan jouw blik! Opengesperde ogen als bij volledige overgave. Op zo'n moment heb je niets meer van een engel. Dan ben je een prooi die in de hoek is gedreven. Een beest dat als ik het vang zijn klauwen in mijn vlees plant. Je speelt een gevaarlijk spel.'
In de kroegen, straten en parken van Amsterdam en Parijs speelt zich het verhaal af over een sensuele liefde die uitmondt in een obsessie. 
Angel Floris denkt in Charlie Dark zijn jeugdvriend te herkennen en wordt radeloos verliefd. Maar is die wel degene waarvoor hij hem houdt of zal Angel's fantasiewereld ruw in botsing komen met de pijnlijke realiteit?

ZiZo Online
Den Helds schrijfstijl is erg uniek en kan je zelfs als filmisch omschrijven. Terwijl je het boek leest heb je echt het gevoel dat je een film aan het bekijken bent.. Het verhaal grijpt je echt vast en zorgt ervoor dat je het boek niet kan neerleggen.  


HolebiBib
De sensualiteit spat van sommige pagina’sVideo:
CHARLIE DARK trailer (2:19)

ISBN 978-90-8684-183-7
Uitgeverij IJzer
Formaat: 12,5 x 20 cm.
Omvang: 174 pag. 
€17,50 

Releasedatum: 13 oktober 2019 


Meer info over CHARLIE DARK


REÜNIE

Dorian Pots, erkend en geliefd uroloog, arriveert op een zonnige meidag in Diepenheim, de stad van zijn jeugd. Hij denkt een nieuw leven te beginnen met Jasper van Vliet, zijn vroegere kalverliefde die hij onlangs weer trof. Maar dan ziet hij Titus Balkenhol op het terras van café Boonk, gekleed in een blauwe bolletjesjurk. Deze oude schoolkameraad tegen wil en dank, de pias van de klas, zegt tegen hem: 'Tot vanavond bij de reünie van onze oude schoolklas.' Reünie? Waarom weet Dorian daar niets van? Zijn vroegere klasgenoten hebben nog meer verrassingen in petto.

Video's:
REÜNIE Teaser (00:36)
REÜNIE trailer (3:00)

ISBN 978-90-8684-153-0 
Uitgeverij IJzer 
Formaat: 12.5 x 20 cm. 
Omvang: 153 pag. 
€15,00 

Releasedatum: 1 oktober 2017 

Meer info over REÜNIE

MAAN

Deze verbeeldingsrijke roman is niet bepaald het doorsnee verhaal over verliefde pubers. Maan woont met zijn excentrieke moeder Saskia, de weduwe van de rijke koopman Lambert Humalda, in een groot huis aan de rand van het Friese Dantumadiel. Rik is verliefd op de beeldschone Maan, maar raakt in verwarring als deze hem vertelt dat hij eigenlijk een meisje is. Dit is nog maar het begin van een aaneenschakeling van onfortuinlijke avonturen die hen langs treiterige rugbyspelers, adellijke kikkermensen en de onderwereld van Amsterdam voert. 

Dennis de Roover (ZiZo Online)
Ergens tussen zeemansverhaal en sprookje, realisme en surrealisme, situeert zich de opmerkelijke leefwereld van Maan en Rik... Gaby den Held heeft een rijke verbeelding. Hij verweeft een verhaal over opgroeien met fantasy en sprookje. De schrijver is 
authentiek en laat zich niet vangen in één genre...


Gwen Muylaert (Meerkat Magazine):
Wat een aangename verrassing is Maan. Gaby den Held levert een beklijvende debuutroman af die schippert tussen sprookje en staalhard realisme. In slechts enkele pennentrekken schetst hij telkens opnieuw een sfeer, een gevoel. De taal is kleurrijk en filmisch, maar gaat recht op haar doel af.

Ton van den Born (het Continuüm):
Ik zie de film voor me, Maan die in de She Lion Fashion Store op Rik afkomt, jaren nadat ze elkaar voor het laatst hebben gezien. Mijn advies: lees voor die film komt eerst dit boek.

Sandra Oosterveen (Biblion):
Dit ongewone verhaal beschrijft zware thema's als transgender en pesten op een integere wijze.

Video's
MAAN Teaser (03:42) 

Soundclip Louis Donderkop, fragment

ISBN 978 90 8684 124 0 
Uitgeverij IJzer​
Formaat: 12,5 bij 20 cm.
Omvang 170 pag.
Winkelprijs: € 16,50

Releasedatum: 5 november 2015


Meer info over MAAN
 

ALEX STANOVSKY

Roman in wording

Alex Stanovsky rent Utrecht Centraal binnen op weg naar de firma Tyfoon waar hij zou solliciteren. Op de valreep haalt hij zijn trein.'Volg mij maar, het komt allemaal in orde,' zegt een man in Mao-kostuum zodra hij is ingestapt. Voor Alex beseft wat er gebeurt is hij aangenomen als persoonlijk assistent van de vijfennegentig jaar oude mevrouw Beyer-Garratt. Zij wordt de Koningin genoemd en is de stichter van Tyfoon, een schijnbaar ideale samenleving die sinds 1939 in de trein leeft. Ieder kent er zijn plaats, nutteloosheid bestaat niet en de orde wordt gehandhaafd met een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen. Maar kan Alex hier ooit nog weg?

Soundclip
De firma Tyfoon

Meer info over ALEX STANOVSKY